Dyshemeja LVT – dysheme PVC që nuk mund të zëvendësohet

VT është një nga produktet më të njohura në tregun e dyshemeve dhe aplikimi i tij në objektet tregtare, spitalet dhe dekorimin e shtëpive po rritet me shpejtësi.Ajo jo vetëm që ka kapur pjesën e tregut të produkteve të tjera të dyshemeve polietileni, por edhe pjesën e tregut të dyshemeve, pllakave dhe qilimave prej druri të fortë.Një nga avantazhet e LVT është se ka një shkallë shumë të lartë imitimi.Struktura e sipërfaqes dhe efekti i ngjashëm me relievin e bëjnë atë pothuajse të padallueshëm nga imitimi.Përveç kësaj, LVT është shumë i ndryshëm nga dyshemeja tradicionale plastike, është bërë në dërrasa më të trasha që kanë formë dhe madhësi sipas specifikimeve popullore.LVT është gjithashtu i zhytur në mendime kur bëhet fjalë për instalimin.Ose adoptoni një strukturë të caktuar nyjeje të prehrit, ose adoptoni teknologji vetë ngjitëse, ose ngjiteni drejtpërdrejt në nënshtresën e dyshemesë, dhe gjithashtu mund të pajiset me nënshtresa speciale për të përmbushur kërkesa të ndryshme.
9285038722_1466160212

LVT ka avantazhe të rëndësishme për materiale të ndryshme dyshemeje

Krahasuar me pllakën, LVT është e lehtë, elastike, e ngrohtë, e rehatshme, e lirë dhe e lehtë për t'u instaluar.Krahasuar me dyshemetë prej druri të fortë, pamjet janë të njëjta, por LVT performon shumë më mirë, është më e lehtë për t'u mirëmbajtur, më pak e prirur ndaj gërvishtjeve dhe gërvishtjeve dhe është më pak e shtrenjtë, veçanërisht në krahasim me drurin e importuar me çmim të lartë.

Krahasuar me VCT-të, VCT-të kanë një kosto fillestare shumë më të ulët, por kanë kërkesa shumë më të larta për mirëmbajtje dhe janë shumë më pak të dizajnuara.Prandaj, në fushën komerciale, dilema e VCT është shkaktuar kryesisht nga rritja e LVT.Në fushën e amvisërive, rritja e pjesës së tregut të LVT vjen kryesisht nga lëkura e dyshemesë, sepse efekti simulues i LVT është i pakrahasueshëm me lëkurën e dyshemesë.

8

Krahasuar me dyshemenë e laminuar, ka shumë ngjashmëri midis të dyve, të dyja janë materiale natyrore të imituara qëllimisht, kryesisht druri, me përmasa të ngjashme dhe mund të instalohen pa ngjitës.Dyshemetë e laminuara janë më të lira dhe më rezistente ndaj gërvishtjeve.Megjithatë, thelbi i dyshemesë së laminuar është pllaka fibër, e cila është e ndjeshme ndaj ndryshimeve të lagështisë.Nëse nuk kryhet trajtimi i zhurmës, tingulli do të jetë i qartë dhe LVT nuk do të jenë këto probleme.Pra, LVT është përqafuar nga tregu komercial dhe dyshemetë e laminuara nuk janë vendosur atje.

Trendi i zhvillimit të LVT

Në vitin 2016, LVT dhe shitjet e kategorisë së saj përbënin 42.3% të stokut të banesave dhe 67.6% të të ardhurave nga banesat.Analistët nuk presin që këto shifra të bien në vitin 2017 dhe do të vazhdojnë të reflektojnë rritje të fortë në këtë kategori.Në vitin 2016, shitjet totale të dyshemeve elastike ishin 3,499 miliardë dollarë, një rritje prej 19,7% nga 2,924 miliardë dollarë në vitin 2015 dhe pothuajse katër herë më shumë se ritmi i rritjes së të gjithë industrisë.Për më tepër, shitjet e dyshemeve elastike përbënin 16.5% të shitjeve totale të të gjithë industrisë së dyshemeve, duke u renditur e para ndër të gjitha materialet e forta të dyshemesë.

1

Në vitin 2017, shitjet e dyshemeve elastike vazhduan të rriteshin, veçanërisht produktet e sotme të papërshkueshme nga uji janë gjithnjë e më të popullarizuara nga konsumatorët.Ekspertët e industrisë thanë gjithashtu se plastika e drurit dhe SPC do të arrijnë rritje të shpejtë, ndërsa llojet e tjera të dyshemeve do të vazhdojnë të humbasin pjesën e përgjithshme të tregut.Sidomos dyshemeja e laminuar, për shkak se nuk mund të zgjidhë problemin e ujit dhe zhurmës, do të ndikohet më shumë me shfaqjen e drurit plastike dhe produkteve SPC.

Në këtë mjedis të favorshëm, rritja e LVT do të vazhdojë deri në vitin 2025. WPC dhe SPC do të kenë më shumë perspektiva tregu.Të dy llojet e dyshemeve pritet të vazhdojnë të zhvillohen në mënyrë agresive gjatë dy viteve të ardhshme.


Koha e postimit: Maj-17-2022